A Club története

A szarvasi kajak-kenu szakosztályt Sándor Tamás 1967 nyarán alapította közel tíz fővel és 1 db Vöcsök típusú hajóval.

A hajópark az évek folyamán fokozatosan nőtt, miként a sportolók száma is. A szakosztály létszáma néhány év alatt meghaladta a 30 főt. Az első tíz évben a szakosztály a hazai ranglista középmezőnyébe került, ami vidéki kisszakolytály lévén kiváló eredmény. Ezen helyét egyesületünk azóta is tartja. A kajak-kenu szakosztály tagjai 1993-ban új egyesületet alapítottak Kajak-Kenu Club Szarvas néven , melyet a Békés M. Bíróság a 982-es sorszám alatt jegyzett be. Egyesületünk 1998 óta közhasznú társadalmi szervezet. Clubbunk 1978 óta működik a jelenleg is üzemeltett vízitelepen, ahol az elmúlt tíz évben jelentős anyagi és emberi ráfordítással sikerült egy lassan minden igényt kielégítő vizitelepet létrehozni.

Büszkén jelenthetjük ki, hogy bár egyesületünk vidéki kislétszámú nevelő egyesület, a kezdetektől fogva, napjainkig minden felnövő korosztály képviseltette néhány tagját a korosztályos válogatottakban.

A kezdetektől voltak nemzetközi szintet elérő sportolóink, a legeredményesebbek:

  • Trinyik Katalin ifi EB 4. helyezett
  • Tóth Tibor háromszoros ifi VK 1. helyezett

Egyesületünk főbb tevékenységei az alábbiak:

  • kajak-kenu versenysport
  • rekreációs sporttevékenység
  • víziturizmus

Egyesületünk taglétszáma évek óta cca 135-140 fő.

Egyesületünk részt vesz az MKKSZ versenyrendszerében, és minden évben megrendezi a Körös-Kupa kajak-kenu versenyét, valamint a szarvasi Kenumaratont. 2003-óta a saját versenyünket alapító edzőnk emlékére átkereszteltük Körös-Kupa Sándor Tamás emlékversenyre.